Wij proberen er zoveel mogelijk aant te doen om u een zorgeloos verblijf te bieden daarom hebben we praktische reisinformatie en tips voor Alicante verzameld.

Drinkwater in Alicante

Hoewel er geen direct gevaar voor de gezondheid is, kun je het leidingwater in Alicante als drinkwater beter vermijden als het aankomt op smaak. Het kraanwater kan bijsmaak hebben van chloor. Ook voor het zetten van koffie en thee is het gebruik van leidingwater niet aan te raden. Niet alleen vanwege de smaak, ook vanwege de redelijk hoge concentraties aan kalk die in het water voor kunnen komen.

Douane in Alicante

In principe is er vrij vervoer van goederen binnen de Europese Unie. Daar zijn wel een paar uitzonderingen en beperkingen op. Zo mag je geen spullen meenemen die wettelijk verboden zijn. Ook is er een beperking wat betreft goederen waar accijns op geheven wordt, zoals alcohol en tabak. Je wordt geacht een redelijke hoeveelheid voor eigen gebruik mee te mogen nemen. Dit is bijvoorbeeld 90 liter wijn, 10 liter gedestilleerde drank en 800 sigaretten per persoon. Het invoeren van alle soorten drugs is verboden. In Spanje is men niet zo liberaal op het gebied van drugs als in Nederland.

Feestdagen in Alicante

Onderstaande feestdagen zijn nationale en katholieke feestdagen die gevierd worden in Alicante. Banken, kantoren, winkels en een aantal musea zijn dan vaak gesloten of kennen aangepaste openingstijden. Soms doen restaurants hier ook aan mee.

1 januari – Nieuwjaarsdag
6 januari – Driekoningen
1 mei – Dag van de Arbeid
15 augustus – Maria Hemelvaart
9 oktober – Día de la Comunidad Valencia
12 oktober – Día de la Hispanidad
1 november – Allerheiligen
6 december – Día de la Constitución
8 december – Onbevlekte Ontvangenis
25 december – Eerste Kerstdag
variabel – Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren